Etusivulle
Epäviralliset levyt

Bottom Line, New York City 16.5.1974

Upean On The Beach -albumin kylkiäisenä tämä setti on pistämätön. Toukokuun 16. päivä Young ilmestyi seitsemän kuukauden hiljaiselon jälkeen yllätyskeikalle piskuiseen Bottom Line- klubiin ja heitti täysin ainutlaatuisen tunnin pituisen setin. Keikan kymmenestä laulusta vain Helpless oli tässä vaiheessa julkaistu.

Leppoisan oloinen Young käy ainutlaatuista vuoropuhelua yleisön kanssa ja tarjoaa biisien välissä muun muassa reseptin 'honey slide' -marihuanan valmistukseen ja kertoo syyn miksi Southern Man -laulua ei enää hirveästi kiinnosta esittää.

Youngin rentous luo tietysti tässäkin varsin vahvan kontrastin uuden biisimateriaalin intensiteetille ja synkkyydelle. Laulut saavatkin esityksessä aivan uuden yhtä aikaa kyynisemmän sekä koomisemman ilmeen verrattuna albumiversioihin. Oma vaikutuksensa tähän on yleisön reagoinnilla sellaisiin Young-klassikoihin kuin Ambulance Blues, Long May You Run tai Roll Another Number. Useampikin olutsiemaisu kuuluu menneen tuona iltana väärään kurkkuun.

Bottom Linen keikka on levinnyt laajimmin kopioina bootlegista Citizen Kane JR. Blues. Bonuksena cd tarjoaa demoversion kappaleesta For The Turnstiles ja hunajaslaidiräppiin hyvin sointuvan Flying On The Ground Is Wrongin Carnegie Hallin keikalta 5.12.1970. Vaihtoehtoinen julkaisu on First Plane Outta Here, joka pakkaa samalle cd:lle vuoden 1965 Elektra-demoja.


Bottom Line, NYC 16.5.1974:
Pushed It Over The End / Long May You Run / Greensleeves / Ambulance Blues / Helpless / Revolution Blues / On The Beach / Roll Another Number / Motion Pictures / Pardon My Heart / Dance, Dance, Dance

Arto Hietala

- Teksti julkaistu sivustolla kirjoittajan luvalla -
- Kopiointi ilman kirjoittajan lupaa kielletty -

Taustatietoja:
Antti Marttisen Neil-historiikki
Kai Engrenin CSNY-historiikki