Etusivulle Neil Young - better to burn out than fade away
Levyarvostelut

Neil Young: Freedom (video)

Video on dokumentti täysin akustisesta keikasta, jolla nähdään ei enää kovinkaan nuori, kyttyräselkäinen ja kömpelösti vaappuva legenda riisutuimmillaan.

Youngin musiikki on rosoista toteuttamistavasta riippumatta. Epäpuhtaudet ja virheet ovat olennainen osa kokonaisuutta. Pimeämpi, kipeämpi puoli on herkimmissäkin Youngin lauluissa aina läsnä.

Lavalla Young on omissa oloissaan, kumartuneena, täysin lauluihinsa uponneena. Sulkeutuneessa olemuksessa on kuitenkin voima, mies on tosissaan laulujensa takana. Väkevimmillään Young on videon avausbiisissä Crime In The City ja This Note's For You ja konsertin päättävässä Rockin' In The Free Worldissä, jossa hän astuu ulos kuorestaan kommunikoimaan yleisön kanssa.

Videon taltiointi on vähän kömpelöä ja mielikuvituksetonta. Kuvaus pysyttelee turvallisen kaukana kohteestaan, Youngin auraan ei olla tunkeuduttu. Ihmettelen myös lyhyttä kestoa; puolen tunnin mittainen esitys jää välähdykseksi; torsoksi. Youngin karisma olisi kestänyt keskinkertaisesta visuaalisesta toteutuksesta huolimatta pidempään.


Tero Nurmi, Rumba 1/1991 s. 13

- Teksti julkaistu sivustolla kirjoittajan luvalla -
- Kopiointi ilman kirjoittajan lupaa kielletty -