Etusivulle Neil Young - better to burn out than fade away
[Levyt] [Vuosi kerrallaan] [Vuosiäänestyksiä] [Ihmisiä] [Kirjoituksia] [Neil Suomessa] [Linkkejä] [Palaute]


Pop-lehti

- Levyjenkeräilijän erikoislehti -

Kuten artikkeliluettelossani mainitsin, Pop-lehden numeroista 2/2002, 3/2002 ja 4/2002 löytyy Jouko Ollilan kirjoittama upea, kaikkiaan 43-sivuinen Neil Young -historiikki. Suosittelen lämpimästi kaikkia vähänkään Neilistä kiinnostuneita hankkimaan lehdet käsiinsä välittömästi, vuoden parin kuluttua voi olla kaupan hyllyt tyhjinä ja kyseiset numerot suuria keräilyharvinaisuuksia.

Ollilan historiikissa käydään kattavasti läpi Neilin ura alkuajoista nykypäivään asti. Paljon löytyy tarinaa eri levyjen taustoista, kokoonpanoista, kiertueista, oikeastaan kaikesta mikä suinkin voisi kiinnostaa niin laajan ja monipuolisen, yhä jatkuvan uran tehneestä taiteilijasta. Viimeisestä osasta löytyvä levyluettelo on enemmän kuin kattava, melkeinpä voisi sanoa täydellinen.

Vuoden 2002 lopussa julkaisi Pop-lehti Ollilan artikkelit myös kirjana, Neil Young - musiikillinen elämänkerta. Kirja kannattaa ehdottomasti hankkia, varsinkin jos et ole vielä ehtinyt edellä mainittuja Pop-lehden numeroita hankkimaan. Ja toisaalta, vaikka lehdet olisitkin jo hankkinut, niin kyllähän kirja on aina kirja. Samainen Pop-lehti julkaisi myös kirjan toisen painoksen, 3.4.2004 nimellä Neil Young - rock-musiikin cowboy -ilmestyneen teoksen.

Kyselin joulukuussa 2002 muutamasta Pop-lehden jälleenmyyntipaikasta, eivät tienneet vielä mitään Neil Young -kirjasta. Kannattaa tietysti itsekin ensin kysäistä jostakin alla luetelluista lehden jälleenmyyntipaikoista, jos satut niissä vierailemaan. Lähikirjastoonkin voi tehdä hankintaesityksen, jos eivät ole älynneet tätä perusteosta valikoimiinsa vielä hankkia. Jos kirjaa et muuten onnistu löytämään, niin ainahan sen voi tilata suoraan kustantajalta:

Pop-lehti
PL 46
33501 Tampere
puh. 045 - 673 6687
sähköposti: j.rantala@kotiposti.net

Pop-lehti yleensäkin on tutustumisen arvoinen lehti kaikille, jotka ovat kiinnostuneet populaarimusiikista laajemminkin kuin vain tämän päivän hittien muodossa. Lehdessä on paljon tekstiä, kuvia (mustavalkoisia) hieman. Yhteen lehteen ei montaa artikkelia mahdu, mutta ne ovat sitäkin perusteellisempia.

Lisätietoja lehdestä, muista Pop-lehden julkaisemista kirjoista, lehden eri numeroiden sisällöt, listan jälleenmyyntipaikoista, tilausohjeet ja paljon muutakin löydät Pop-lehden kotisivuilta.


[Levyt] [Vuosi kerrallaan] [Vuosiäänestyksiä] [Ihmisiä] [Kirjoituksia] [Neil Suomessa] [Linkkejä] [Palaute]